Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Wie wij zijn

Wij zijn een netwerk voor het ontwikkelen van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen.

 

Onze doelstelling:

Het netwerk ter bevordering van Biocyclische-Veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen wil een biologische kringlooplandbouw zonder productiedieren en zonder het gebruik van meststoffen en hulpbronnen van dierlijke oorsprong bevorderen. Het is een brede coalitie van toegewijde burgers, landbouwers en telers, bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de landbouw, handel, verwerking industrie en onderzoek, evenals organisaties die zich inzetten voor dierenrechten en een vegan- levensstijl. 

Het netwerk adviseert landbouwbedrijven die om willen schakelen naar een biocyclische-veganlandbouw teelt en promoot onder het grote publiek de voordelen van een biocyclische-veganlandbouw. Daarnaast neemt het deel aan
onderzoeksprojecten over gerichte humusopbouw en toename van de bodemvruchtbaarheid door de ontwikkeling van biocyclische humusgrond op puur plantaardige basis.

Telers en verwerkers kunnen gecertificeerd worden volgens het Biocyclic Vegan Standard die zijn opgenomen in de „IFOAM Family of Standards“. De producten zijn vervolgens herkenbaar voor alle consumenten die kiezen voor vegan producten met het biocyclische-vegan kwaliteitslabel.


Onze missie in Nederland en Vlaanderen is:

  • Eind 2020 willen wij graag dat er tien agrariërs, telers, kwekers en tuinders lid zijn van dit netwerk
  • Eind 2020 willen wij graag dat er twee agrariërs, telers, kwekers en tuinders gecertificeerd zijn.   
  • Tussen 2020/22 willen wij met alle stakeholders een handelsketen ontwikkelen met de bedoeling dat het label een duidelijke plaats krijgt in het schap.
  • Consumenten blijvend actief informeren over het label en deze vorm van een biologisch + vegan diervrije kringlooplandbouw.  

E-mailen
Bellen