Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Permacultuur Tuinderij De Voedselketen - Oirschot

Alex Schreiner en Linder van den Heerik zijn de ondernemers van Tuinderij de Voedselketen - een kleinschalige tuinderij waar de principes van permacultuur in de praktijk worden toegepast. Samen werken met de natuur in plaats van tegen de natuur – met lekkere en eerlijke groenten als resultaat. Van het begin af aan werken Linder en Alex al 'vegan' en gebruiken geen dierlijke mest en dierlijk meststoffen maar alleen bijvoorbeeld groencompost.


Vanaf de permacutuur tuinderij bij Oirschot (B) gaan wekelijks groentepakketten naar klanten in de regio Oirschot, Eindhoven, Tilburg. Het is een divers bedrijf met verschillende soorten gewassen – van een uitgebreid aanbod in groenten, tot kruiden en (klein) fruit. 

Linder en Alex werken met permacultuur omdat de uitgangspunten heel erg aanspreken; zorg voor de mens, zorg voor de aarde, en een eerlijk aandeel in de bronnen die er gebruikt worden. Met de tuin willen zij niet alleen een duurzaam systeem neerzetten maar ook een positieve invloed hebben op de natuur om hun heen: een toevoeging zijn qua bodemleven, biodiversiteit en de leefbaarheid van het platteland en een directe relatie met de klanten opbouwen. 

www.devoedselketen.nl


E-mailen
Bellen