Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

De Ommuurde Tuin - Renkum

De Ommuurde Tuin van Esther Kuiler ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal. Sinds 1999 is de tuin een productief biologisch CSA (Community Supported Agriculture) tuinbouwbedrijf van een hectare. Onze passie ligt bij het kweken van en koken met groenten vol smaken, geuren en kleuren. 

We proberen ieder jaar weer andere soorten uit en telen ruim 400 verschillende eetbare planten: groenten, fruit en kruiden van historische, moderne en wilde soorten. Ook worden er,  in samenwerking met zadenbank CGN, oude rassen verbouwd voor het Erfgoedzaden Netwerk. Naast biodiversiteit, wordt op de tuin bovendien veel aandacht besteed aan de bodem, d.m.v. zoveel mogelijk vaste bedden, het gebruik van compost en bokashi, een ruime vruchtwisseling en voldoende groenbemesters en zonder dierlijke mest.

Het grootste gedeelte van de oogst van de De Ommuurde Tuin gaat naar de oogstaandeelhouders (wekelijks zo'n 80 pakketten) en ze verkopen direct aan particulieren in de tuinwinkel, in de baksels op het theeterras, in heerlijke gerechten voor groepsarrangementen of kookworkshops. Ook leveren ze aan restaurants. Voor de mensen die er van dromen om ook een biologische tuinderij op starten, of (willen gaan) werken met kleinschalige landbouw in Nederland of in ‘t buitenland is er de jaarlijkse cursus ‘Agro-ecologie in praktijk’


www.ommuurdetuin.nl


E-mailen
Bellen